Култура

Стаклен ѕид околу Ајфеловата кула

Стаклени панели ќе бидат поставени околу Ајфеловата кула за да се зајакне безбедноста на посетителите. Поради зајакнување на безбедноста, околу Ајфеловата кула во Париз ќе биде подигнат стаклен ѕид кој што ќе заштитува од куршуми. Планот за заштита ќе чини 20 милиони евра, а денеска го објави градската управа во весникот Ле Паризиен.

„Ќе ги замениме металните огради на северниот и јужниот дел со стаклени панели кои ќе им овозможат на посетителите добар поглед, но истовремено и ќе ги заштитат“ стои во соопштението на Жан Франсоа Мартинс, помошник за туризам на градоначалничката на Париз, Хидалго.

Автор:

Слични статии