Култура

Камена топка во Босна со лековита моќ

Туристи од целиот свет ја посетуваат оваа камена топка што се наоѓа во Босна. Тие легнуваат на неа и се случува чудо! Оваа најголема камена топка што се наоѓа во Република Српска во БиХ стана прав магнет за туристите кои тврдат дека оваа необично  извајана карпа кај местото Слатина крие биоенергија и има лековита моќ.

Оваа необична камена топка, којашто привлекува се поголем број туристи, е тешка 10 тони и е со пречник од околу два метра. До неа се доаѓа по утабани и обележани шумски патеки, познати на рекреативци, шетачи и посетители на познатата бања „Слатина“ што се наоѓа во непосредна близина.

 

Автор: