Култура

Вања Лазарова – Од едно грло два гласа

По повод смртта на легендарната македонска пејачка Вања Лазарова, ја пренесуваме емисијата – тв портретот  направен за Вања Лазарова со наслов „Од едно грло два гласа“ од 1999 година, во продукција на МРТВ. Песните  од Вања Лазарова се испреплетени со куси изјави на нејзините колеги, како и со сеќавањата на самата Лазарова за почетоците и натамошниот тек на нејзината богата и плодна кариера.

Автор:

Слични статии

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *