Култура

Во недела Месечината ќе ја видиме 7 пати поголема

На трети декември, недела, ќе можеме да ја видиме Месечината во нејзиното најголемо издание во оваа година, 2017-та. Тоа значи дека Месечината на трети декември,  ќе биде најблиску до Земјата, поточно на „само“ 358.400 километри оддалеченост. Месечината ќе изгледа 7 отсто поголема и 16 отсто посјајна отколку обично.

Енергијата на Супер Месечината може да биде добра за вас ако правилно ја искористите. Може да го зголеми нивото на позитивна енергија, а може и да ги измеша вашите чувства.

Следните пет Фенг Шуи совети ќе ви помогнат правилно да ја искористите нејзината енергија. 

  1. Не влегувајте во расправии, караници, не се лутете. Полната Месечина е време кога треба да бидете мирни, да оставите некои работи. Тоа е време кога – дишејќи длабоко – треба да поминете низ потешкотиите и да им простите на другите. Обидете се да одржувате баланс и добра енергија.
  2.  Мислите позитивно, додека трае полната Месечина.
  3. Сонувајте и привлечете изобилство. Замислете како ви се остваруваат соништата. Периодот на полна Месечина е одличен за унапредување на оваа техника.
  4. Бидејќи полната Месечина дава голема енергија, медитацијата ќе ви биде од голема помош во секој поглед.
  5. Испратете добра енергија до оние на кои им е потребна. Кога ќе помине најголемиот бран енергија на полната Месечина, испратете малку добра енергија, простување и добрина на пријателите, семејството, колегите, па и на целосни странци.

Автор:

Слични статии

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *