Култура

Фестивал на музички документарни филмови во Кинотека на Македонија

Во Кинотеката на Македонија, на 20 и 21 април, ќе се одржи Филмскиот фестивал на музички документарни филмови што го организира Скопје Синема Сити. 

Пролетното издание е дел од четирите филмски настани што се планирани да се случат оваа година во различни периоди – нешто што го нарековме Четири годишни времиња.
На програмата ќе се најдат следните четири документарни филмови од домашна и странска продукција:

21.30 -.Девојката од Ипанема: Бразил, боса нова и плажата

Цена на билет: 100 денари, освен филмот* за Суперхикс, на којшто влезот е слободен.  Картите ќе можат да се купат на билетарницата во Кинотеката. 

Слични статии

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *