Култура

Изложбата „Манаки – етнологија и визуелна антропологија” во Дубровник

Како резултат на соработката на Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј-Битола со Дубровничките музеи, вечерва (12 септември) во 19 часот, во етнографскиот музеј „Рупе“ во Дубровник, ќе биде отворена изложбата „Манаки – етнологија и визуелна антропологија”.

Во рамки на изложбата, кустосот Нада Женевска-Брачиќ од Завод и музеј–Битола ќе одржи предавање за творештвото  на браќата Манаки кое се однесува на повеќе сфери од општествениот и културен живот на Македонија и кое е од особено значење за културното наследство на Македонија.

Автор:

Слични статии

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *