Култура
izlozba boris nikoloski

Јубилејна изложба на Борис Николоски во Мала станица

Утре во Мала станица, во 20 часот, ќе биде отворена јубилејната изложба на Борис Николоски. Авторот ќе се претстави со дела работени во последните десет години меѓу кои , графити на платно, цртежи, теракоти, креда на платно. Оваа е јубилејна изложба на авторот со којашто Борис Николоски одбележува 55 години творештво и 80 години од неговиот живот.

izlozba boris nikoloski

Инаку.кариерата на скулптор и на ликовен уметник Николоски ја започнува во 1959 година по завршувањеето на Ликовната академија во Словенија во класата на Франтишек Смерду.

Автор:

Слични статии