Култура

Џез групата „Баѓи Балаж Њу Квартет“ вечерва на Скопско лето

Во рамките на манифестациата Скопско лето, вечерва во Сули Ан, џез грпата од Унгарија ќе одржи концерт, со почеток во 21 часот. Концертот е реализиран во соработка со Амбасадата на Унгарија во Македонија. Во чест на 25-годишнината од соработката на Вишеградската група, вечерва скопската публика ќе имаможност да ги слушне Јанош Авед на саксофон, Дехо Олах на пијано, Петер Флахна на бас и Балаж Баѓи на тапани.

 

Слични статии