Култура

Контроверзната смрт на Мајкл Чимино

Режисерот на култниот филм „Ловец на елени“ си замина како што и живееше, оставајќи зад себе многу неодговорени прашања

Мајкл Чимино (1939-2016), американскиот режисер кој го потпиша култниот филм „Ловец на елени“, почина пред една недела. Неверојатно е дека смртта на една од најпровокативните фигури на американскиот филм, која остави силно влијание на т.н. нов Холивуд, не одекна во светот, туку за тоа многумина дознаа преку социјалните мрежи. Се чини како што беше контроверзен животот, а особено кариерата на Чимино, така и замина од овој свет, оставајќи зад себе, како многу пати досега, безброј неодговорени прашања

Сунчица Уневска

Оригиналниот текст е објавен  во text 

Автор: