Култура

Венеција во Холандија

Дека може да се живее без организиран јавен превоз ни дава пример село во Холандија со има  Giethoorn.  Овде нема да најдете автомобил или автобус, или  било каков вид на модерно транспортно возило. Овој идиличен мал град, уште познат како “Венеција на Холандија, нема патишта, само канали. Патување со чамец е главното превозно средство, и токму затоа оваа раритеност овозможува посебна атмосфера на тишина, пријатност, релаксација и удобност. Исполнет со мир, Giethoorn го живее својот живее својот удобен и лагоден живот.  Само замислете како би изгледал животот таму: секој ден пристигнувате со чамец, го врзувате и уживате во прекрасен поглед од  вашата дневна соба. Тишина. Убавина. Мир. Навистина, што друго ви треба пишува Bright side.

Слични статии