Култура

Омран Дакнеш беше изваден од урнатини во Алепо-Сирија

Снимката од спасувањето на Омран Дајнеш и неговото семејство од страна на Белите шлемови, по којзнае кој пат не потсети на ужасот од војните и дека во нив страдаат нашите најмили, најневините, нашите деца. Спасувањето се случува во Алепо, град во Сирија, каде волонтери на Белите шламови ги вадат децата и луѓето од бомбардирани живеалишта.  Потресна е глетката на детенце обвиено во сопствената крв, со огромна рана на главата и речиси изгубено од шок.

 

Автор:

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *