Култура

Магичните цртежи на Паоло Доменикони

Пред да ја започне кариерата на  илустратор, Паоло Доменикони повеќе од четири години работел во рекламна агенција. Уметникот сфаќа дека она што најмногу го привлекува се детските илустрации, па започнува со изучување и надградба на себеси во конкретниот жанр. Во 1992 година тој почнал да соработува со една од италијанските издавачки куќи. Денес неговите цртежи се бараат и надвор од Италија.  На нив ништо не е вообичаено и секојдневно, неговите цртежи нудат фантазија од соништата и имагинарни светови, полни со топли и шарени бои . Во продолжение, ви претставуваме дел од цртежите на Паоло Доменикони во нашата галерија.

0_b2903_1b489c91_xl 4-17-324x235 8-17 126295067_tonino_is_leaving_aguaplano 160419120405a72d5ba1ba26a26b7891f810ca0f008c 1604191204056231f3c05e4eca8a491541f479622b3f 1449887678181899219 fullsize kirill-chelushkin-01-450x275 nonna original paolo-domeniconi-01 paolo-domeniconi-illustrations11 volshebnye-illyustracij-ot-paolo-domenikoni-v-kotoryx-xochetsya-zateryatsya-1 volshebnye-illyustracij-ot-paolo-domenikoni-v-kotoryx-xochetsya-zateryatsya-5

Слични статии

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *