Култура

Мкаедонскиот филм „Разделба“ го освои првото место на „Филм конверт компетишн“ (Видео)

Македонскиот филм „Збогум“ (Farewell) го освои првото место на натпреварот „Филм конверт компетишн“. Приказната во филмот е сместена во дистопична иднина, опишувајќи ја бесцелноста на војната. Филмот „Разделба“ (Farewell) ја доби наградата „Избор на публиката“ (People’s Choice. Приказната на филмот „Разделба“ (Farewell) е сместена во дистопична иднина, опишувајќи ја бесцелноста на војната. Режисер и продуцент е Пеце Здравковски, а во главните улоги играат Димитар Ѓорѓиевски и Симона Јосифовска. За камерата и изгледот на сетот се погрижија Ѓорги Вацев и Пеце Здравковски, додека шминката е дело на Сашо Мартиновски. На тонот работеа Христо Стојановски и Ристо Алчинов, додека вокалот е на музичарот Коста Хаџикојчев. Во краткото видео се сместени најдобрите инсерти од наградените учесници, монтирано од самата компанија што го организира филмскиот натпревар.

Автор:

Слични статии

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *