Култура

Концерт по повод 50 години од основањето на ФМУ

По повод 50-годишнината на Факултетот за музичка уметност,  вторник, 6 декември, во Македонската опера и балет, со почеток од 20:00 часот ќе се одржи Концерт на кој ќе учествуваат и поранешни и сегашни студенти од Факултетот, симфонискиот оркестар, биг – бендот, оркестарот на народни инструменти, хорот и многу вокални солисти.

На концертот ќе настапат: Симфониски оркестар, Биг-Бенд, Хор, Оркестар на народни инструменти, Вокални солисти Диригенти: Сашо Татарчевски, Саша Николовски – Ѓумар Програма: Ж. Глишиќ, Г. Свиридов, И. Стравински, Д. Мијо, Х. Вила-Лобос и А. Гинастера.

Концертот е во соработка со продуцентската куќа „La Fura dels Baus“ од Шпанија.

 

 

 

Автор:

Слични статии