Култура

Синиот град во Мароко

Сместен во северниот дел на Мароко, постои еден мал град наречен Chefchaouen, кој уште се нарекува Син град, бидејќи стариот дел од градот е исполнет со згради насликани во сите нијанси на сина – од бебешко сина до аквамарин.

Слични статии

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *