Култура

Лек за подмладување на коски и зглобови

Овој лек помага во лечење на артритис, остеоартритис, болки во грб и се што е поврзано со зглобовите, коските и мускулите. Кога модерната медицина не помага, треба да се проба у народната. Велат дека овој лек ги подмладува коските за 20 години. Значи, ако ги имате овие здравствени проблеми, не ви требаат скапи гелови и масти од аптека, туку следниве состојки:

Рецепт за подмладување на коските:

  • 300 мл. алкохол 70 %
  • 100 мл. повидон јод
  • 10 таблети аспирин од 500 мг.

Сите овие состојки можете да ги набавите во аптека. Сите состојки, алкохол, провидон јод и згмечените таблети аспирин помешајте ги и ставете ги во некој стаклен сад кој ќе може добро да се затвори. Протресете го и оставете го на темно место да стои 21 ден. После ова време лекот може да се користи. Лекот може да се користи редовно ставен на облога или директно масирање на болно место. 

Автор:

Слични статии

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *