Култура

Овој рецепт ги лечи колената и ги обновува зглобовите

Современиот начин на живеење, кој подразбира помалку движење, ја поместува границата во годините кога почнуваме да чувствуваме болки во коските и зглобовите. Наместо да посегате по лекови за ублажување на болките, направете рецепт од природни состојки со кои нема да имате контраиндикации, (најчесто делуваат на желудникот)

Овој лек-храна ќе ви помогне, не само на зглобовите и на коските, туку же ви го подобри целокупното здравје и е многу едноставен да се направи:

Потребни состојки:

  • 2 лажици желатин
  • 4 лажици сусам или таан
  • 4 лажици суво грозје
  • 8 лажици семе од лен
  • 40 грама семе од тиква
  • 200 грама мед

Семињата од сусам, лен и тиква се мелат. Желатинот се раствора во 150 мл. топла вода и се остава да се стегне. Сите состојки потоа се меѓаат со медот.

Се зема 3 пати на ден по една лажица пред јадење. Овој лек ќе го зајакне вашиот имунитет, добро делува и кај анемијата, ќе го забрџза метаболизмот, а болките во зглобовите и во коските постепено ќе се намалува.

Автор:

Слични статии