Култура

Хуманитарна изложба: „5 мин до 12“ за деца чии родители се во затвор

Денес со почеток од 11:55 часот, во Галеријата на МКЦ ќе биде отворена изложбата „5 минути до 12“. Донаторската изложба, симболично насловена како „5 мин до 12“, е хуманитарен настан. Излобата е во организација на Центар за помош, поддршка и застапување на притворени и осудени лица, а по повод Меѓународниот ден за заштита на човековите права, 10 декември и, Меѓународниот ден на УНИЦЕФ за заштита на децата, 11 декември.  Стаува збор за изложба и продажба на уметнички слики, донирани од македонски сликари.
Паричните средства собрани од овој настан ќе ги употребиме за купување на новогодишни подароци за деца чии родители се во притвор или на издржување казна затвор, но и за подобрување на условите во затворите.

Автор:

Слични статии

Напишете коментар

Вашата е-пошта адреса нема да биде прикажана во коментарите. Задолжителните полиња се означени со *