Култура
  • Бегалската криза стана и негова приказна: Роберт Атанасовски

    Бегалската криза стана и негова приказна: вели Роберт Атанасовски, македонски фоторепортер, дописник на новинската агенција Франс-Прес (AFP) во интервјуто за Ал Језеира (Aljazeera). (http://balkans.aljazeera.net/vijesti/danju-fotografise-izbjeglice-nocu-sanja-njihovu-tragediju) Неговите фотографии се најдоа на највлијателните светски весници и медиуми како што се,  New York Times,Guardian, Washington Post, The Times, Le Figaro и Daily Mail . Документирањето на овие човечки судбини и трагедии е неговиот најголем…

    Continue Reading ...
  • Не сите медиумски куќи во светот беа заинтересирани да ја видат Палмира по нејзиното ослободување од ИСИС

    Голем број новинари ја имаа ексклузивната можност да го посетат сирискиот антички град Палмира, откако сириските копнени сили помогнати од руските воени авиони  го ослободија од терористичката војска на ИСИС. Оваа ексклузивна можност, којашто беше организирана од руската војска, ја искористија новинари од 11 земји, (Германија, Србија, Кина, Италија, Белгија…) но ниту еден новинар од…

    Continue Reading ...